Tomàquet al forn amb vinagre balsàmic

Aquest estiu he descobert la bona parella que fan el vinagre balsàmic i el tomàquet. Suposo que l’acidesa del tomàquet queda compensada amb el toc dolç del vinagre balsàmic. 

TOMÀQUET AL FORN AMB VINAGRE BALSÀMIC 


Ingredients: 4 o 6 tomàquets madurs segons mida, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva, 3 cullerades soperes de vinagre balsàmic, 3 cullerades soperes de sucre moreno i 3 cullerades soperes d’orenga fresc. 

Escalfar el forn a 200º de temperatura. Posar els tomàquets tallats per la meitat en una safata que pugui anar al forn (la part tallada de cara avall). Barrejar l’oli, el balsàmic, el sucre i les fulles d’orenga, i vessar-ho sobre el tomàquets. 
Coure’ls al forn durant uns 20 minuts, màxim, o fins que els tomàquets estiguin tous. 
Molt adients per acompanyar un pit de pollastre a la planxa i / o un llom de porc a la sal, per exemple. 

SUGGERIMENTS.- Amb les quantitats que us he donat en tindreu per sis tomàquets ben be, sempre que no siguin enormes.