Arròs amb conill, pastanaga i farigola

 Ja sabeu que no suport llençar menjar i per això no hi ha res que em faci més il·lusió que amb “sobres” i poca cosa més poder fer un bon plat. Amb aquesta recepta, tan simple i senzilla, tan sols vull encoratjar-vos a que proveu a crear receptes inspirades en quelcom que us hagi sobrat, doncs tot és qüestió d’acostumar-s’hi. 

ARRÒS AMB CONILL, PASTANAGA I FARIGOLA 


Ingredients: 2 tasses d’arròs, 2 pastanaga, ½ porro, 3 talls de conill cuinats sobrers, farigola fresca, 4 tasses de brou vegetal, oli, sal i pebre. 

Posarem la cassola al foc amb oli, quan estigui calent hi posarem el porro tallat ben petitó, la pastanaga tallada a rodanxes i l’all picat. A foc baix ho deixarem coure uns minuts. Mentrestant dels talls de conill, ja cuits, separarem la carn dels ossos l’afegirem a la cassola, remenarem, ho deixarem uns minuts més hi afegirem la farigola fresca esmicolada i donarem un parell de voltes i ja podrem tirar-hi l’arròs i el brou. Les quantitats (1 d’arròs per 2 de brou) però heu de pensar que aquest és un arròs a la cassola o sigui que millor que quedi caldós, jo treballo amb un arrós del Montsià i el brou vegetal si no he tingut temps de fer-lo el faig de pastilla fetes amb productes ecològics. 

Fa molts anys un excel·lent cuinera va dir-me que l’èxit assegurat de qualsevol plat d’arròs era el brou, ja que el gra d’arròs s’impregna d’ell, tot ajuda però, segons ella, el brou és fonamental.