Pastís de whisky i cacau amarg

Aquest pastís no és molt adient pels infants, ja que normalment als nens no els agrada el cacau amarg, però per una reunió, sopar, tertúlia… d’adults és molt i molt escaient. Si el serviu acompanyat de gelat de vainilla, mores o fruites del bosc, la cosa puja a un nivell impressionant. 

PASTÍS DE WHISKY I CACAU AMARG


Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli, 2 o 3 cullerades soperes de whisky i 1 cullerada sopera de cacau amarg. 
Opcional decoració: 1 cullerada de cafè de sucre llustre o de cacau amarg.
 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponsoja i suau, hi afegireu els ingredients líquids, barrejareu bé i finalment hi afegireu la farina i el llevat i remenareu amb energia, per incorporar la farina, fins que tingueu una massa fina i cremosa.
Vessareu la meitat de la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat. A la resta de la massa hi afegireu la cullerada de cacau amarg, barrejareu, la vessareu damunt de la massa que ja tenim al motllo i amb l'ajuda d'una forquilla o broqueta barrejareu ambdós masses perquè es barregin de manera irregular, dons al tallar el pastís us ha de quedar un efecte marbrejat.
Posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després els deixareu refredar del tot damunt d'una reixeta.

Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre i heu de calcular que us sortiran unes 10 o 12 porcions. Podeu empolsar-lo amb sucre llustre o cacau amarg.

SUGGERIMENTS.- No oblideu de tamisar la farina sempre abans d'afegir-la a qualsevol massa. Com més bo sigui el whisky millor serà el pastís, no us faci por utilitzar alchol, ja que aquest (el whisky) bàsicament dóna un lleuger i subtil perfum al pastís.