Peres al vi


Normalment per aquesta recepta utilitzo un Xipella o Trepat, però qualsevol altra us pot anar bé, ja que lo important és que sigui de la zona, doncs sempre és millor treballar amb un producte de proximitat.

PERES AL VI 



Ingredients: 2 quilos de peres, 500 grams de sucre integral, 1 ampolla de vi, 10 claus, 1 barreta de canyella i una pell de llimona. 

Pelarem les peres, però els hi deixarem les cues. Posarem en una olla gran el vi i les peres junt amb tots els altres ingredients i a foc suau ho farem bullir uns 45 minuts. Traurem les peres i les posarem en un pot de vidre, ho deixarem bullir uns 15 minuts més i ja podrem colar-ho sobre les peres que tenim al pot. Podem servir-les soles o acompanyades amb mato o formatge fresc, jo les prefereixo soles i a temperatura ambient amb una bon raig del vi especiat per sobre. Trobo que aquest és un molt bon postre de cap de setmana de tardor o hivern, ja que després d’una bona caminada al arribar a casa una miqueta del vi especiat calent et recupera el cos i l’esperit.